Bronnenwijzer
De BronnenWijzer is dé plek voor betrouwbare en relevante informatie over studiebronnen die perfect aansluiten bij jouw studie. Met onze catalogus helpen we je om snel en eenvoudig de juiste bronnen te vinden.
Waarom kiezen voor BronnenWijzer?
-
Gericht op jouw studie: Vind bronnen die specifiek zijn afgestemd op jouw opleiding en vakgebied.
-
Betrouwbare kwaliteit: Alle bronnen worden zorgvuldig gecontroleerd op relevantie en studie waarde.
-
Breed aanbod: Voor elke studiefase hebben we iets passends.
-
Gebruiksvriendelijk: Zoek en filter eenvoudig op thema, niveau en type bron.
Voor wie is BronnenWijzer?
BronnenWijzer is er voor studenten, docenten en professionals die op zoek zijn naar hoogwaardige bronnen om te studeren, les te geven of kennis te verdiepen. Start jouw zoektocht naar de beste studiebronnen vandaag nog en word wijzer met BronnenWijzer!
Wat is supported employment?
van hét standaardwerk over Supported Employment (EUSE) Handboek voor Z²O Supported Employment voor ondernemers 'Employment for all' conference declaration Declaration of the 'Employment for all' conference ... in Vienna SEQF theorie handboek een kwaliteitsmodel voor supported employment
Leesniveau:
5
Preventie
Preventie is voor veel onderwerpen opgenomen bij het onderdeel Preventie & Zorg. In dit thema Preventie is de informatie over preventie gebundeld. ... ) voor een bepaalde aandoening daadwerkelijk ziek worden; Geïndiceerde preventie Preventie die zich richt zich op mensen met beginnende klachten.
Leesniveau:
5
Bevoegd en bekwaam
Informeer dan bij je leidinggevende welke scholing en begeleiding je nodig hebt om bevoegd en bekwaam te worden. Werk je zelfstandig en wil je bevoegd en bekwaam worden? ... Ik ben bevoegd en bekwaam. Hoe blijf ik dat? Ben je bevoegd en bekwaam? Dan moet je zorgen dat je dit blijft. Ben je in dienst bij een zorginstelling?
Leesniveau:
4
Specifieke gesprekstechnieken
of “Heeft u al een vermoeden waarover het gesprek zal gaan?”. Maak het nieuws niet mooier dan het is. Wees voorzichtig met het in discussie gaan of verdedigen van jezelf. ... Het helpend gesprek Het helpend gesprek wordt aangegaan wanneer het onduidelijk is hoe de vork aan de steel zit en welke remedie het best wordt gevolgd.
Leesniveau:
4
Snoezelen
Dit blijkt een belangrijke reden waarom snoezelen, een ervaringsactiviteit die gedefinieerd is vanuit de zwakzinnigenzorg, ook toegepast wordt in de psychogeriatrie: snoezelen bevordert een dialoog tussen ... Opnemen van facetten van snoezelen in het zorgleefplan: integratie in dagelijkse zorg.
Leesniveau:
5
SBAR-methode
De SBAR-methode kent in Amerika zijn oorsprong en is vertaald naar de Nederlandse situatie. ... Downloads Download informatie over de SBAR-methode Lees meer over de SBAR-methode op de website van het Institute for Healthcare Improvement Bekijk de SBARR-kaart van de Isala Klinieken
Leesniveau:
4
Regels rondom voorbehouden handelingen door zorgpersoneel
Er zijn 14 risicovolle handelingen die alleen deskundig en bekwaam zorgpersoneel mag uitvoeren. Dit zijn de voorbehouden handelingen. • Niet alle risicovolle handelingen zijn voorbehouden. ... Richtlijnen voorbehouden en risicovolle handelingen Voor zowel voorbehouden als risicovolle handelingen gebruiken instellingen vaak richtlijnen (protocollen).
Leesniveau:
5
De Sociaal-Emotionele Ontwikkeling
Welke fases binnen de sociaal-emotionele ontwikkeling zijn er? 2. Wat staat er centraal in elke fase en welke begeleidingsbehoefte heeft het kind in deze fase? 3. ... daarbinnen opdrachten aanbieden die passend zijn bij wat hij/zij kan Schaal voor Sociaal-Emotionele Ontwikkeling Gebaseerd op theorie van Prof.
Leesniveau:
4
Uw rechten en plichten in de zorg
Als cliënt in de zorg heeft u een aantal rechten en plichten. Die zijn vastgelegd in verschillende wetten. In welke wetten zijn cliëntrechten geregeld? ... Rechten bij gedwongen zorg/opname De Wet zorg en dwang regelt de rechten van cliënten met een verstandelijke beperking of dementie bij onvrijiwillige zorg.
Leesniveau:
4
Overgewicht en obesitas bij ouderen
Ook is het verlenen van zorg soms moeilijk bij iemand die erg zwaar is. Wat je wel en niet doet bij overgewicht verschilt per persoon en situatie. Een diëtist kan hierbij helpen. ... Ondervoeding bij overgewicht Vaak wordt gewichtsverlies bij iemand met overgewicht als iets positiefs gezien. Maar ook iemand die overgewicht heeft, kan iemand ondervoed zijn.
Leesniveau:
5
Angina pectoris
Hart- en vaatziekten Angina pectoris is de medische term voor pijn op de borst of hartkramp. Dit kan een signaal zijn dat er iets mis is met het hart. Wat is angina pectoris? ... Diagnose Als u het vermoeden heeft dat u angina pectoris hebt, neemt u dan contact op met uw huisarts.
Leesniveau:
5
Voor wie is de Wet langdurige zorg (Wlz)?
Doe dan eerst de Wlz-check op onze website. Dan weet u meteen of een aanvraag zinvol is. Stap 2 De aanvraag doen Een Wlz-aanvraag doet u digitaal of per post. ... Als u deze zorg de rest van uw leven nodig heeft, heeft u waarschijnlijk recht op zorg vanuit de Wlz. Om zorg vanuit de Wlz te krijgen, heeft u een Wlz-indicatie nodig.
Leesniveau:
4
EMV score Glasgow coma schaal /AVPU: Bewustzijn controleren
Glasgow Coma Schaal: het bewustzijn van de patiënt controleren De EMV score is een score wordt gebruikt om het bewustzijn van een persoon te beoordelen. ... Het wordt ook geduid als: Glasgow coma schale (GCS) (Glasgow Coma Schaal in het Nederlands): dit internationaal gebruikte meetinstrument wordt door middel van een scorelijst gebruikt om de mate van bewustzijn
Leesniveau:
4
Urineweginfecties
Oorzaak De meeste urineweginfecties zijn het gevolg van bacteriën die via de plasbuis in de blaas terecht komen. ... Terugkerende urineweginfectie Terugkerende (recidiverende) urineweginfecties kunnen het gevolg zijn van: een nieuwe infectie waarbij een nieuwe bacterie de oorzaak is. een bacterie die ongevoelig is voor
Leesniveau:
5
Missie en visie
Zoek Goede zorg die toegankelijk is én blijft voor iedereen in Nederland. Daar geloven wij in en daar werken wij aan. En daarover willen we het gesprek met de samenleving aangaan. ... Actieplan Zorginstituut Nederland heeft samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzocht hoe de zorg zich kan blijven verbeteren en ook in de toekomst toegankelijk blijft voor iedereen in Nederland
Leesniveau:
4
ECD: Elektronisch Clienten Dossier
Vaak wordt een ECD ook wel EPD genoemd, toch zijn er duidelijke verschillen. Over het algemeen betekent een ‘ECD’ meer voor de care sector, de langdurige zorg. ... Een EPD is meer voor de cure sector, ofwel ziekenhuizen en huisartsen, en er op ingericht om voor heel veel patiënten informatie te vinden en met collega’s te delen.
Leesniveau:
5
Medicijnen; toedieningsmethodieken, soorten, invloed voeding en meer
Medicijnen Medicijnen zijn stoffen die een bepaalde werking heeft op het lichaam. Een ander woord voor medicijn is farmacon of geneesmiddel. ... Er zijn tal van mogelijkheden om medicijnen te gebruiken. Voorbeelden van toedieningsvormen zijn: Injecties: Sommige medicijnen worden toegediend door een injectie te geven.
Leesniveau:
4
NAH-in-beeld: Signaleringskaart NAH bij kinderen en jongeren
Gepubliceerd op: 19-02-2019 Laatst bijgewerkt op: 26-11-2023 Hoe kun je niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij kinderen en jongeren signaleren? Waar moet je op letten? ... Lees meer over hersenletsel en jeugd: vilans signaleringskaart nah niet aangeboren hersenletsel Deel deze pagina via:
Leesniveau:
4
Ondersteunen bij een verstandelijke beperking en psychiatrie
Maar Mieke begon bij wat volgens haar de basis is van het werken met verstandelijk beperkte mensen met bijkomstige psychiatrische ziektebeelden: expressed emotion (EE), de wisselwerking tussen gedrag van ... “Zorg voor back-up en rouleer met collega’s, zodat je in een lage Expressed Emotion kan blijven,” adviseert Mieke.
Leesniveau:
5
Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO)
De WGBO is dwingend recht, dat wil zeggen dat zorgverleners (of zorgverlenende instanties) en patiënten onderling geen afspraken kunnen maken die in strijd zijn met de WGBO. ... De WGBO schrijft dit ook voor: u beslist samen met de hulpverlener wat er gaat gebeuren.
Leesniveau:
5
Alles over hartfalen
Wat zijn symptomen van hartfalen bij vrouwen? Klachten bij hartfalen verschillen van persoon tot persoon. De meest voorkomende klachten bij hartfalen zijn bij vrouwen en mannen gelijk. ... Meer over hartfalen? In onze folder over hartfalen vertellen we je alles wat je moet weten over hartfalen. Bekijk ook de folder met alle feiten en cijfers. Je vraagt de folders gratis aan.
Leesniveau:
3
Signaleringsplan
Een signaleringsplan is bedoeld om een ernstige psychische crisis te voorkomen door op tijd de juiste hulp te vragen of aan te bieden. ... In een signaleringsplan staan onder meer: De vroege voortekenen van een crisis. Situaties die extra spanning oproepen en die u beter kunt vermijden als er vroege voortekenen zijn.
Leesniveau:
4
Ondervoeding
Wat is ondervoeding? Ondervoeding ontstaat als iemand een langere tijd minder energie of voedingsstoffen binnen krijgt, dan nodig is om gezond te blijven. ... Bron: Stuurgroep ondervoeding Ondervoeding herkennen Ondergewicht is één van de kenmerken die wordt gebruikt om ondervoeding vast te stellen.
Leesniveau:
4
Bekijk en beoordeel huidletsel met het WCS-model
Dit doe je door te kijken naar de volgende 4 onderdelen van he WCS-model: - Kleur van het wondbed Is het een rode, gele of zwarte wond of is er een combinatie daarvan aanwezig? ... - De vochtigheid van de wond Is het wondbed droog of nat? - Aanwezigheid van infectie Is er een infectie of ontsteking te zien in het wondbed?
Leesniveau:
4
Oorzaken, symptomen en behandeling van spieratrofie
Wat is spieratrofie? Spieratrofie is een probleem bij de spieren waardoor verlies aan spiermassa optreedt en deze steeds dunner worden. ... Verder kunnen excessief alcoholgebruik, ondervoeding en brandwonden aanleiding zijn tot spieratrofie. Symptomen en betekenis van spieratrofie Spieratrofie kan bijna ongemerkt optreden.
Leesniveau:
5